ANNONS

Vill aktivera unga tjejer i Skarpnäck

Derly Guzman lär ut dans
Dansaren Derly Guzman, längst till vänster, lär ut magdans till tre av deltagarna.
Ung och Aktiv bjuder på gratis aktiviteter i Skarpnäcks kulturhus varje fredag, för tjejer mellan 15- och 19 år.
ANNONS

Varje fredag från klockan 16.45 till 18.15 kan tjejer mellan 15- och 19 år ta sig till Skarpnäcks kulturhus för att aktivera sig. Bakom initiativet ligger motionsföreningen Korpen och aktiviteterna är helt gratis.

– Till en början har vi haft dans av olika slag. Vi har precis kommit igång. Det har tagit några veckor för ungdomar att få upp ögonen för oss, men vid de två senaste tillfällena har det börjat dyka upp tjejer, säger Julia Almqvist från Korpen, som är en av initiativtagarna.

Bara kvinnliga ledare

Ledare från Korpen finns på plats varje vecka och passen leds av olika ledare beroende på vilken aktivitet som står på agendan för kvällen. Alla ledare är kvinnor och det krävs ingen föranmälan.

– Vi gör det här eftersom forskning visar att tjejer i just den här målgruppen behöver aktivera sig mer.

Hittills har det varit dans under fredagarna. Den här veckan bjuds det på magdans med artisten och dansaren Derly Guzman. Men det kan även komma att bjudas på andra former av aktivitet i framtiden.

– Vi tänker oss att tjejerna ska komma med egna förslag på aktiviteter som de vill göra. Några har till exempel föreslagit självförsvars-pass i framtiden. Men vi är öppna för allt möjligt, säger Julia Almqvist.

ANNONS