ANNONS

Akutpatienter ska köras till Södertälje

Inom kort kommer ambulanspatienter från Botkyrka att transporteras till Södertälje sjuhus i stället för till Karolinska sjukhuset i Huddinge.
ANNONS

Redan i somras började ambulanspatienter från delar av Botkyrka, med mindre akuta tillstånd, att transporteras till Södertälje sjukhus akutmottagning. Det var starten på en förändring inom Stockholms läns landsting som innebär att ambulanspatienterna från Botkyrka i framtiden kommer att transporteras till Södertälje sjukhus. Verksamheten har möjlighet att ta emot fler akutpatienter och kommer att få en utökad kapacitet. Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge upplever i sin tur problem med belastningen.

– Det har blivit svårare med hög belastning och långa väntetider och det gör att man omfördelar, säger Anna Nergårdh, chefläkare på Stockholms läns landsting.

Anna Nergårdh poängterar att personer med svåra eller livshotande skador alltid kommer att föras till det närmaste sjukhuset och att patienter med särskilt önskemål om ett visst sjukhus ska tala om det. Lokaltidningen Mitt i har tidigare rapporterat om personalbrist på Karolinska i Huddinge.

Har förändringen något att göra med personalproblemen i Huddinge?

– I första hand handlar det om att man som patient snabbt ska bli läkarbedömd, men belastningen på Huddinge har varit hög och det har påverkat arbetsmiljön och då blir det svårare att rekrytera dit. Det är viktigt att fördela besöken mellan sjukhusen i länet för att man snabbt ska komma in för bedömning, säger Anna Nergårdh.

Ambulanspatienter från Botkyrka kommer successivt att fortsätta transporteras till Södertälje sjukhus och någon gång under nästa år förväntas övergången vara klar. 1,2 miljarder kronor investeras i modernare lokaler på Södertälje sjukhus som beräknas stå helt klart 2018.

”Det är viktigt att fördela besöken mellan sjukhusen i länet för att man snabbt ska komma in för bedömning”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.