Sos alarm vet inte vilka som hörde larmet

Skylt SOS-alarm
Sos Alarm kan inte förklara varför vissa har hört VMA-larmet och andra inte.
Av misstag gick Hesa Fredriks larm ut över hela Stockholm. Sos Alarm vet fortfarande inte varför.
Samtidigt kommer vittnesmål runt om i Stockholm om att larmet inte hördes – något Sos alarm varken kan bekräfta eller förklara.

Hörde du inte Hesa Fredrik igår kväll klockan tio när ett viktigt meddelande för allmänheten gick ut i skarpt läge av misstag? Du är inte ensam.

Medan många Stockholmare oroade sig över att ha hört larmet igår kväll undrar nu flera Stockholmare varför larmet inte har hörts. Det gäller bland annat områden i Flemingsberg, Nacka, Vårberg, Sollentuna och Svartsö.

Sos Alarm håller på att utreda gårdagens händelse och vet fortfarande inte varför testet som görs varje vecka internt nu gick ut skarpt i länet.

– Det rutinmässiga testet blev skarpt och vi håller på att utreda vad som egentligen hände, säger Linda Bengtsson, presschef på Sos Alarm.

Varför har larmet hörts i vissa delar av länet men inte i andra?

– Just den frågeställningen är med i vår utredning. Jag har fått information om att det inte har hörts i hela länet men det är inte något jag kan bekräfta. Vi vet inte just nu var det har ljudit och inte ljudit, säger Linda Bengtsson.

Finns det risk för att larmet inte hade ljudit över hela länet om det hade varit ett skarpt larm som gick ut planerat?

– Vi testar systemet rutinmässigt varje vecka för att säkerställa att det fungerar. Utredningen får visa vad som hände igår, säger Linda Bengtsson.

Har du inte hört larmet? Tipsa Mitt i på josefin.wennang@mitti.se