Albin inspirerar unga i 2:a hemmet

Albin Johnsén, omtyckt rappare,
Albin Johnsén, omtyckt rappare,
Albin Johnsén blev berömd över en natt med hitlåten "din soldat". På torsdag kommer han till 2:a Hemmet i Skärholmen för att berätta om sin tuffa väg mot framgång.

Han är en av Sveriges mest framgångsrika rappare men också en ung pappa med adhd-diganos och en enorm sorg i bagaget. Det handlar om Albin Johnsén, rapparen som tog Sverige med storm med hitlåten ”Din soldat”, som han sjöng ihop med Kristin Amparo.

Men allt har inte varit lätt för 26-årige Albin. Det är det han vill berätta om i sin föreläsning, som startar klockan 19 i Fryshusets ungdomsgård 2:a hemmet.

– Jag tycker det är viktigt att dela med mig, mitt liv har inte varit och är inte enkelt. Många unga ser bara mina framgångar och den jag är idag när stora delar av mitt liv har varit en kamp mot min destruktivitet med ständiga prövningar och motgångar. Det som alltid har räddat mig är musiken och drömmen om att en dag lyckas” säger Albin Johnsén i ett pressmeddelande.

För Lokaltidningen Mitt i har Albin Johnsén tidigare i år berättat om sin tuffa uppväxt. Han var en rastlös tonåring som hade svårt att koncentrera sig. En fritidsledare som lärde honom rappandets hantverk blev räddningen.

– Jag är sjukt tacksam mot honom för att han lärde mig det. Utan det hade jag aldrig nått så här långt, berättade han för Mitt i.

Julhelgen 2004 omkom hans flickvän i tsunamin i Thailand. Han var 15 år och ett ”stort hål av sorg” revs upp i honom.

– Musiken hjälpte mig enormt, det blev en räddning. Det var så skönt att kunna skriva ner det jag kände, berättade Albin.

Nu är Albin Johnsén 26 år och framgångsrik artist med flera platinasäljande låtar bakom sig. På torsdag finns allstså chansen att möta honom i 2:a hemmet.