ANNONS

Polisen tackar för tips efter sprängladdningar

brom, abrahamsberbrom, abrahamsberg, sprängning, trapphus. En kraftig explosion inträffade under lördagsnatten i ett trapphus i Abrahamsberg. Nu är ytterdörr utbytt. Fönstren är fortfarande inte bytta. Glassplitter och avspärrningsband kvar på platsen.g, sprängning, trapphus. En kraftig explosion inträffade under lördagsnatten i ett trapphus i Abrahamsberg. Nu är ytterdörr utbytt. Fönstren är fortfarande inte bytta. Glassplitter och avsrpärrningsband kvar på platsen under m
Arikvbild.
Polisen har fått in många tips efter helgens sprängning vid en bilfirma i Haninge samt fyndet av en misstänkt sprängladdning i Alby, berättar Amelie Grenehammar på polisens grova brott-sektion.
ANNONS
Fakta

Händelserna som polisen kopplar ihop

  • Klockan 00.30 natten mot lördag, 23 maj, sprängdes entrén till en bilfirma i Vendelsömalm, Haninge. Flera glasrutor totalförstörs liksom flera bilrutor på några av firmans bilar. Brottet utreds som allmänfarlig ödeläggelse.
  • 40 minuter senare på natten hittas en misstänkt sprängladdning vid en parkeringsplats i Alby, Botkyrka, och 150 personer måste evakueras i en radhuslänga. Brottet utreds som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det finns en koppling som vi utreder och det har kommit in flera intressanta uppgifter. Vår efterfrågan efter uppgifter har fungerat, men vi vill ha ännu fler uppgifter, säger Amelie Grenehammar.

Var sprängladdningen i Alby skarp?

– Vi jobbar utifrån det, men det kommer ta längre tid att undersöka.

I måndags medgav Mats Eriksson på Stockholmspolisen att man tittar på om den misstänkta sprängladdningen i Alby var riktad mot en bilägare som driver bilfirman i Haninge.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.