Äldre har fått en ny mötesplats i Mariehäll

Elisabeth Hallquist och Olle Finnman besökte det nyöppnade seniorkaféet i Mariehäll.
Elisabeth Hallquist och Olle Finnman besökte det nyöppnade seniorkaféet i Mariehäll.
Volontären Elisabeth Hallquist tyckte att det saknades en mötesplats för äldre i Mariehäll. Nu har seniorkaféet i kvarterskyrkan öppnat-

– Tanken är att använda kyrkolokalen till mer än barn- och ungdomsverksamhet, säger Elisabeth Hallquist som är volontär i kvarterskyrkan i Mariehäll.

Hon är själv senior och märkte att lokalen mest användes för babykafé och ungdomsverksamhet – eller ”mammor med barn på golvet och ungdomar med fötterna på bordet” som hon uttrycker det.

– Det finns säkert många seniorer som sitter i sina stugor och som skulle tycka att det var roligt att sitta och prata med några andra. Så jag föreslog att vi skulle starta det här, säger Elisabeth Hallquist.

Seniorkaféet vänder sig till alla äldre i Bromma och öppnade första gången i förra veckan och är nu öppet varje torsdag klockan 9-12.

– Nu har vi som är 55-plus en egen dag också, säger Elisabeth Hallquist.

Kaféet går ut på att ”bara” träffas och fika.

– Det mesta sköter sig självt. Behöver vi någon form av underhållning kan vi sjunga en liten trudelutt eller läsa högt ur en novellsamling, säger Elisabeth Hallquist.

Kvarterskyrkan finns på Bällstavägen 44.

Andra verksamheter i kvarterskyrkan är babykafé på måndagar och onsdagar klockan 9-12 och en ”stilla mässa” på tisdagskvällar klockan 18. På eftermiddagarna driver kyrkan ungdomsverksamhet.