Äldre kvinna död – blev påkörd vid övergångsställe

Häradsvägen Segeltorps centrum där dödsolyckan inträffade vid övergångsstället.
Larmet om olyckan på Häradsvägen i Segeltorp inkom till polisen 15.08 på tisdagen.
En 79-årig kvinna har dött efter att hon blivit påkörd av en bil vid ett övergångsställe på Häradsvägen i Segeltorps centrum.
Föraren utreds nu för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

Larmet om olyckan på Häradsvägen i Segeltorp inkom till polisen 15.08 på tisdagen. En 79-årig kvinna hade blivit påkörd av en bil och var allvarligt skadad.

Under onsdagen kom beskedet att kvinnan dött av sina skador. Hennes anhöriga är underrättade. Föraren kunde identifieras av polisen, men är inte gripen utan försatt på fri fot.

Efter dödsolyckan: Polis vill se fartkameror i Segeltorp

– Exakt hur det har gått till vid själva påkörningen är det vi håller på och utreder. Föraren av den här bilen utreds för grov vårdslöshet i trafik och vållande till annans död. Vi har också tagit körkortet direkt av den här personen, säger Carina Skagerlind, presstalesperson vid polisen.

Finns flera vittnen

Polisen sammanställer nu de vittnesuppgifter man fått in och tittar på om det finns annat material, som filmer, som kan hjälpa till i utredningen.

– Det finns flera vittnen till den här händelsen så vi pratar med dem och vi har hållit ett första förhör med föraren, säger Carina Skagerlind.