Äldre man fick besök av falsk hemtjänst

Polisen har bara fått in en anmälan den här veckan, men vill varna allmänheten.
Polisen har bara fått in en anmälan den här veckan, men vill varna allmänheten.
En äldre man i Kolartorp fick besök av falsk hemtjänst häromdagen.

Mannen fick först blev först uppringd innan en kvinna dök upp hemma hos mannen för att gå omkring i lägenheten "bara för att kolla att allt var bra"

Begär legitimation av okända personer uppmanar polisen.

Polisen i Haninge varnar för okända personer som utger sig för att komma ifrån hemtjänsten eller till exempel elbolag, posten eller sjukvården i ett inlägg på polisens facebooksida. Detta efter att en äldre man i Kolartorp häromdagen fick besök av falsk hemtjänst – en kvinna i lång svart kjol som till slut försvann i en liten svart bil.

Händelsen inträffade vid 18-tiden i onsdags kväll. Den falska hemtjänsten hade först ringt Kolartorpsbon för att berätta att de planerade ett ”extrabesök”. Kvinnan dök sedan upp och strosade omkring i mannens lägenhet. Enligt polisen verkar inget ha stulits vid besöket.

Begär legitimation av personer som vill komma in i ditt hem är polisens uppmaning. Haningepolisen uppmanar också folk att tala med sina äldre släktingar om detta.

– Förutom den här händelsen känner jag inte till något liknande i Haninge den här veckan, säger Lars-Göran Rehn som är operativ koordinator på polisen i Haninge.

Mitt i Huddinge kunde annars nu i veckan berätta om ett nytt modus där en falsk polis kom på besök hos en äldre person som blev bestulen. Polisen i Haninge till det fallet.

– Annars hade vi tidigare problem med folk som ringde på dörren för att sälja mattor som påstods var fina. De här personerna försöker ofta skapa förvirring hos de äldre. Det kunde också vara två personer varav den ena bad om att få komma in för att dricka vatten, säger Lars-Göran Rehn.

Läs mer: Falsk polis på besök hos pensionär