Äldre misshandlade i sitt hem

Ett äldre par i Trångsund blev i onsdagsnatt misshandlade av flera gärningsmän i sitt hem.

Det var klockan 23.40 sent i onsdags som polisen fick larm om inbrott och misshandel på en adress i Trångsund.

Det var den misshandlade äldre mannen som själv ringde till polisen och berättade vad som hade hänt, efter att ha tagit sig ut till en granne. När det äldre paret låg och sov i sitt hem bröt sig tre gärningsmän in i hemmet.

Det ska ha varit när paret vaknade av inbrottet som de utsattes för misshandeln. Både mannen och kvinnan i det utsatta paret är födda på 1920-talet och de var mycket chockade över händelsen. De vårdades på natten på sjukhus för sina skador.

Enligt polisen ska tre maskerade gärningsmän ha trängt sig in i parets villa. När paret upptäckte dem blev mannen misshandlad med någon typ av järnrör. Kvinnan ska ha blivit knuffad så illa att hon bröt armen.

– De mår efter omständigheterna bra fysiskt, men psykiskt tungt. De vårdas inte längre på akuten, utan har blivit förflyttade till ett mellanboende, säger Fredrik Allard, polis.

Det är fortfarande oklart vad det är som stulits från hemmet men polisen rubricerar brottet som grov stöld och grov misshandel. Under onsdagsnatten bevakade polisen parets hem tills tekniker kom dit för att undersöka platsen.

Polisen har nu genomfört en teknisk undersökning och de söker efter boende i området som kan ha information om händelsen.

– I nuläget har vi inga misstänkta. Utredningen rullar på. Vi har haft förhör och gjort en teknisk undersökning, säger Fredrik Allard.