Äldre rånades med pistol i hemmet

Arkivbild
Arkivbild
Rånaren knackade på hos den äldre mannen, hotade honom med ett pistolliknande föremål och stal sedan en klocka och en mobiltelefon, enligt polisen.

Det var vid 9-tiden på morgonen som larmet kom till polisen. En man ringde på hos en äldre man på Holländaregatan i Vasastan. När dörren öppnades blev den äldre mannen hotad med ett pistolliknande föremål och sedan rånad på en dyr klocka och en mobiltelefon.

Efter händelsen har polisen knackat dörr i huset och sökt efter rånaren i närområdet, hittills utan framgång.

Förövaren beskrivs av polisen som en man mellan 25-29 år, ungefär 180 lång och med normal kroppsbyggnad. Mannen hade snaggat mörkt hår och lätt skäggstubb. Mannen var iklädd jeansliknande byxor och svart huvtröja och gav ett välvårdat intryck

Enligt Albin Näverberg på polisens regionledningscentral är tips i frågan välkomna på telefonnummer 11414. Liknande rån är ovanliga men förekommer då och då, enligt honom. Och chansen finns att förövaren på något sätt fått reda på i förväg att det funnits värdesaker i lägenheten.

– Vi får se vad utredningen kommer fram till. I vårt fall gäller det att jobba förutsättningslöst, säger Albin Näverberg.

En förundersökning angående grovt rån är inledd, enligt polisen.