ANNONS

Äldreboende blir möteslokal

Lyktans äldreboende.
Lyktans äldreboende.
Nu står det klart vad som händer med Lyktans äldreboende efter nedläggningen. Fastigheten ska användas som möteslokal.
ANNONS

I somras meddelades att Lyktans äldreboende och dagverksamhet lägger ned. Beskedet väckte bestörtning hos flera av de äldre på Lyktan, och flera Täbybor riktade stark kritik mot kommunens agerande.

Enligt kommunen gick dock äldreboendet och dagverksamheten inte att rädda. Flytten har redan påbörjats och den 30 november ska verksamheten på Lyktan vara helt avslutad.

Mitt i har tidigare rapporterat att Täby seniorcenter ska flytta in i lokalerna. Nu står det klart att de även kommer att kunna hyras av olika föreningar. Enligt kommunens planer ska  lokalerna kunna användas till evenemang för upp till 150 personer.

– Kultur och fritid hyrde ut lokaler i föreningshuset, men nu när de lokalerna görs om till ungdomsverksamhet så kommer vi att göra det möjligt att hyra lokaler på Lyktan istället, säger Camilla Venemyr, utvecklingsledare på äldreomsorgen i Täby.

Föreningar som riktar sig mot äldre kommer att prioriteras, men eftersom det finns mycket lokalyta räknar kommunen med att även kunna hyra ut till andra föreningar. Exempel på föreningar som skulle kunna nyttja lokalerna är bridgeklubbar, pensionärsföreningar, studiegrupper etc.

Just nu pågår utflyttningen av de boende och dagverksamheten, när den är klar ska en fastighetsteknisk undersökning att genomföras. Till våren planerar kommunen att påbörja ombyggnationen, först därefter kommer lokalen att kunna börja användas igen.

– Som tidsplanen ser ut nu räknar vi med att allt är klart till sommaren, säger Camilla Venemyr.

ANNONS