Äldreboende fick besök av jazzeliten

Många blev glada på Tibblehemmet när några av Sveriges bästa jazzmusiker spelade upp.

– Helt i stil med mina gamla skivor, säger 84-årige Gösta Lindroth.

Det är inte varje dag som musiker som Peter Asplund, Carl Bagge, Daniel Fredriksson, Kenji Rabson och Isabella Lundgren underhåller på äldreboenden. Men i torsdags var det just det som hände i Vardagsrummet på Tibblehemmet Attendo care i Täby.

En av dem som lyssnade var Gösta Lindroth. Han trodde att det skulle bli vanlig underhållning när han gick för att lyssna på spelningen.

– Jag blev helt slagen med häpnad. Det här var ju min musik, den som jag började lyssna på när jag var 17 år. Då lyssnade jag på mina jazzskivor fast i början var det mest dixieland. Skälet till det eminenta besöket på äldreboendet är att Täbybaserade jazzklubben Jano hade sökt pengar från Postkodlotteriet som delar ut en del av sina vinster till kulturen. Projektet heter Jazzify och det är Svensk jazz som sköter bedömningen av vart pengarna ska gå.

– Det var fantastiskt att se hur glada de äldre blev. Många satt och applåderade efteråt, säger Hasse Lehto från Jano.

Han tyckte att musikerna, som tillhör den svenska jazz- eliten, var mycket bra på att hålla rätt volym i den lilla lokalen trots att de verkligen tog i.

– Och Isabella Lundgren är en fantastisk sångerska som påminner om Edith Piaff och Judy Garland.

Detta gav mersmak och nu ska Jano kontakta företagare vid den företagsmässa som ska hållas i Täby denna vecka.

– Om 30 företag betalar en tusenlapp var så kan vi göra om det här någon annanstans, konstaterar Inger Hagen som är aktivitetsvärdinna på Tibblehemmet upplevde också den stora glädjen bland åhörarna.

– Folk blir så glada av musik och får de dessutom något gott att äta och cider i champagneglasen så uppskattas det otroligt mycket. Sådant här ger en annan livskvalitet, en känsla som håller i sig.

Som aktivitetsansvarig hör hon sig för vad de boende har för musiksmak och intressen.