Nya äldreboendet söker lokal konst

villa basilika
Villa Basilika.
Inga kala och trista väggar på äldreboendet. Nu söker Vardaga, som ska öppna det nya äldreboende Villa Basilika i Tyresö, lokala konstnärer som vill dela med sig av sina verk.

Villa Basilika ska öppna i Tyresö i januari nästa år. Men redan nu har det uppmärksammats på flera sätt. Bland annat för att det är ett äldreboende som kommer att välkomna husdjur.

Vara som hemma

Men inredningen ska inte bara bli i päls, har vårdföretaget nu bestämt. De vill även ha en konstnärlig touch på boendet för att det ska bli mer hemtrevligt.

– I ett hem skall man kunna både umgås och koppla av och där ska det finnas konst på väggarna och böcker i bokhyllorna, säger verksamhetschefen Patrik Döl.

Det ska inte heller vara vilken konst som helst, utan ha en anknytning till kommunen.

Konstutställning i entrén

– Just nu letar vi efter lokala konstnärer och fotografer, jag har förstått under den tiden jag jobbat i kommunen att Tyresöbor är väldigt stolta över sitt kulturarv, säger Partik Döl.

Det kommer bland annat att vara en permanent fotoutställning och en rullande konstutställning i entrén till Villa Basilika.

Patrik Döl hoppas nu att konstnärer och fotografer kommer att ta kontakt äldreboendet om man har konstverk som man vill ha upphängda.