ANNONS

Äldreboendet Silverpark flerfaldigt nominerat i White Guide

Karoline Nordefors och Ulrika Wall är nominerade i kategorierna "årets seniorkock" och "årets boendechef" på äldreboendet Silverpark.
Karoline Nordefors och Ulrika Wall är nominerade i kategorierna "årets seniorkock" och "årets boendechef" på äldreboendet Silverpark.
På tisdag den 17 september utses vinnarna i tävlingen White Guide Senior i Malmö. Äldreboendet Silverpark i Täby är nominerat i tre olika kategorier.
ANNONS

Ulrika Wall är verksamhetschef på äldreboendet Silverpark, som är nominerat i kategorierna ”årets seniormåltid” och ”årets seniorkock” i White Guide Senior.

Själv är hon dessutom nominerad i kategorin ”årets boendechef”.

– Det känns alldeles fantastiskt, säger hon.

Inte första gången

Hon berättar att hon varit anställd sedan i november förra året och tycker lite att hon kommit till ”ett dukat bord”, då det inte är första gången som de är nominerade. De har nämligen vunnit i flera kategorier genom åren.

– Köket har jobbat mycket med maten och gjort ett välgenomtänkt koncept som tillför så mycket i vardagen till de som bor här. För mig är det bara härligt att få ta över och föra det vidare, säger hon.

Årets bästa seniormåltid serveras i Täby

Mycket kretsar kring mat inom äldreomsorgen

Totalt var 250 seniorboenden, förskolor och skolor anmälda till tävlingen. White Guide Senior har under året åkt runt och gjord oanmälda besök där de bedömt smak och närhet, måltidsmiljö, service, samarbete och annat som bidrar till en bättre måltidsupplevelse för de äldre.

Ulrika Wall menar att maten många gånger är en källa till ångest inom äldreomsorgen och att mycket av dagens aktiviteter kretsar kring just mat.

ANNONS

– Är den då halvfabrikat, dåligt tillagad och serveras på ett tråkigt sätt, blir det en tråkig vardag att sitta i den här miljön hela dagarna. Här är måltid tänkt att tillföra någonting. Då känner de som bor här att man satsar på de, säger hon.

”Jag är en gäst i deras hem”

Den som är nominerad till ”årets seniorkock” är Karoline Nordefors, som har vunnit i kategorin tidigare, på just Silverpark. Dessutom har hon varit nominerad i olika kategorier de senaste fyra åren.

– Det är fantastiskt att få ett femte år. Det var en otrolig överraskning, säger hon.

Karoline Nordefors är nominerad för sin tid på Silverpark, men har nu bytt arbetsplats. Foto: Kristian Lärk

Varför tror du att du är nominerad? 

– Jag lagar mat för mina gäster, samtidig som jag är en gäst i deras hem. Sen lagar jag maten de vill ha, men även med en tanke att det ska vara bra mat. Det är verkligen en helhet.

På tisdag utses vinnaren på Slagthuset i Malmö. Bland andra kategorier som också avgörs finns årets skolrestaurang, årets skolkock och årets måltidschef.