ANNONS

Äldreomsorgen i Skarpnäck rekryterar personal löpande

Karin Bülow, avdelningschef för Skarpnäcks äldreomsorg anser dagsläget som stabilt. Rekryterar ny personal löpande då vården är ansträngd. Coronavirus. 30 mars 2020
Löpande rekrytering av personal och rutinerade medarbetare håller igång verksamheten.
Hög sjukfrånvaro bland personal inom Skarpnäcks äldreomsorg. Lösningen är löpande rekrytering och en noggrann fördelning av arbetsuppgifter.
– Än så länge går det bra därför att vi har våra fantastiska timanställda, säger Karin Bülow, avdelningschef för Skarpnäcks äldreomsorg.
ANNONS

Hur mår söderort? Snart tre veckor efter att den första personen i Stockholm dog av coronasmitta påverkar utbrottet oss alla. Nu tar vi på Mitt i tempen på hur drabbade vi faktiskt är.

Hur ser läget ut hos er?

– Verksamheten är igång som vanligt förutom aktivitetscenter och öppna mötesplatser som är stängt sen ungefär en vecka tillbaka. Precis som hela Stockholms vården så är vi väldigt ansträngda. Våra medarbetare är jätteduktiga på att följa rekommendationerna, vilket är jätteviktigt, att man stannar hemma när man har minsta lilla symptom. Men vilket gör att vi har en väldigt hög sjukfrånvaro jämfört med hur det normalt ser ut, säger Karin Bülow, avdelningschef för Skarpnäcks äldreomsorg.

Har ni varit med om någon liknande kris förut?

– Nej, inte under mina 20 år. Såhär års är vi i en infektionsperiod normalt sätt, då många är sjuka under februari och mars. Så det brukar ju vara tufft, men inte såhär, det här är extremt.

Vad behövs för att läget ska bli bättre?

– Jag tror att vi måste säkerställa att vi hela tiden får in fler personal. Än så länge går det bra därför att vi har våra fantastiska timanställda och att vi rekryterar löpande. Sen får man se över vem som gör vilka arbetsuppgifter, men vi har rutinerad och van personal på plats som kan se till att fördela arbetet på bästa möjliga sätt för de äldre.

Hur mår äldreomsorgen på en skala 1-10 där 1 är normalt och 10 är riktigt tufft?

– Än så länge har vi inte akut brist på personal, så vi kanske ligger på 4. Men det bygger ju på att vi hela tiden fortsätter och vidtar åtgärder och jobbar systematiskt.

ANNONS

stötta söderort

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.