ANNONS

Capio får driva äldrevården på Sollentuna sjukhus

Ombyggnaden av Sollentuna sjukhus - så här går det.
I vår beräknas Capio komma igång med den geriatriska vården vid Sollentuna sjukhus.
Sollentuna sjukhus ska ha geriatrik som specialitet. Nu är det klart vilket vårdföretag som får uppdraget: Capio geriatrik AB kammade hem avtalet.
ANNONS

Det blir Capio geriatrik AB som får driva äldrevården på nyrenoverade Sollentuna sjukhus. Det har hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson nu beslutat.

– De hade sammantaget den högsta poängen för de kriterier som satts upp, säger regionrådet Ella Bohlin (KD).

Sollentuna sjukhus har varit stängt sedan 2015 för helrenovering. Det blir ett modernt närsjukhus med 230 vårdplatser, varav 150 öronmärks för geriatrik.

Sollentuna sjukhus försenat igen – skulle ha öppnat i september

Det var fyra företag som lade anbud på driften av geriatriken. Förutom Capio stod valet mellan Norlandia hälso- och sjukvård AB, Praktikertjänst och Stiftelsen Stockholms sjukhem.

– Vi hoppas de kan öppna i vår. Men innan dess får vi ett tillskott av vårdplatser när Vårbergs sjukhem öppnar, säger Ella Bohlin.

Fler vårdplatser för äldre i Skärholmen

ANNONS

Där kommer det att bli 74 platser, varav några ska öppna nu före jul. Det är Capio som driver Vårbergs sjukhem, och bolaget driver även den geriatriska vården vid Nacka sjukhus.

Artikeln har uppdaterats:

Beslutet om att ge Capio uppdraget har överklagats och Förvaltningsrätten ska nu avgöra om upphandlingen ska göras om eller inte.