Det är aldrig för sent att satsa på sin dröm

Gerd Karin Nordlund ger ut ungdomsromanen Det magiska huset.
Gerd Karin Nordlund ger ut ungdomsromanen Det magiska huset.
Gerd Karin Nordlund, Väsbybo och före detta lärare på Rudbecksgymnasiet i Sollentuna, har tidigare gett ut två diktsamlingar. Vi knackar på lagom till släppet av en hennes tredje bok: en ungdomsroman med namnet "Det magiska huset".

Väsbybon Gerd Karin Nordlund har alltid skrivit böcker vid sidan av arbetet som lärare, bland annat på Rudbecksgymnasiet i Sollentuna. Men efter pensionen har hon haft mer tid till att fokusera på sin stora dröm: författandet.

– Redan som barn ville jag bli romanförfattare. Men jag bildade familj tidigt och har man barn som är små måste man ta hand om dem i första hand. Sen att förvärvsarbete det sög verkligen musten ur mig. Man orkar inte ytterligare ett yrke, säger Gerd Karin Nordlund.

Efter att ha gett ut två diktsamlingar, den första 1998 och den andra 2008, bestämde sig Gerd Karin för att skriva en ungdomsroman.

– Jag börjar ju bli till åren och har mycket erfarenhet från min egen barndom och mitt liv. Med åren får man ett annat perspektiv på saker.

Det landade i en bok om relationskonflikter som utspelar sig på 40- och 50-talen. Boken drar igång på Åland men landar så småningom i Stockholm. Nu ger Gerd Karin ut boken under egen flagg.

– Först måste man spara pengar för det är ganska dyrt att trycka upp en bok. Sen får man börja sälja den och jag börjar bland mina vänner, säger författaren Gerd Karin Nordlund.