ANNONS

Alexander, 2 leker i möglet

Alexander Eklund är två år. Nu är hans föräldrar oroliga att han ska få hälsoproblem av svartmöglet i familjens bostad.
Alexander Eklund är två år. Nu är hans föräldrar oroliga att han ska få hälsoproblem av svartmöglet i familjens bostad.
Familjen Eklund-Carrasco har kämpat ett halvår för att deras hyreslägenhet på Ekebyvägen ska saneras från konstaterat svartmögel.

- De lovar men inget händer, säger Henrik Eklund.
ANNONS

När hyreshusen på Ekebyvägen ombildades till bostadsrätter valde familjen Eklund-Carrasco att fortsätta hyra sin lägenhet.

Bara veckorna innan bostadsrättsföreningen köpte huset av den privata hyresvärden konstaterade Miljö- och hälsa på Vallentuna kommun att svartmögel finns i lägenheten. Nu är det oklart vem som ska stå för sanering.

– Vi har hållit på med det här i ett halvår. Det är extra angeläget eftersom vi har små barn, säger Henrik Eklund, hyresgäst.

Huset han bor i ägdes tills för en månad sedan av den privata förvaltaren Vrenen. Men de ägde fastigheten bara ett år. Innan dess ägdes huset av Första AP-fondens bostadsbolag, Willhem. De hade ägt huset sedan det byggdes för cirka 20 år sedan.

De täta ägarbytena de senaste åren har gjort att hyresgästerna kommer i kläm när de olika ägarna kastar skulden på varandra. Robin af Burén på Vrenen AB säger att deras avsikt är att åtgärda lägenheten.

– På 12 månader hinner man inte göra så mycket. När vi tog över från Willhem var fastigheten i dåligt skick. Fråga dem om underhållet, säger han.

Enligt Miljö- och hälsa kan de som myndighet utfärda ett föreläggande mot den som ägde fastigheten när en skada upptäcktes.

– Vi kommer inte att låta detta rinna ut i sanden. Men det kan ta lång tid, säger Malin Wiberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör.

Mitt i Vallentunasteget har förgäves försökt att nå företrädare på Wilhem.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.