ANNONS

Alexander trivs i sin splitter nya stydentlya

Alexander Olausson, som läser till sjuksköterska, har alldeles nyligen flyttat in i en studentlägenhet invid Väsby station.
Alexander Olausson, som läser till sjuksköterska, har alldeles nyligen flyttat in i en studentlägenhet invid Väsby station.
Efter bara två år i Väsbyhems kö fick Alexander Olausson bostad i de nya studentlägenheterna i centrala Väsby.

– Jag trivs här. Läget är ju perfekt, säger han.
ANNONS

Alexander Olausson bor i en av de 36 splitternya studentlägenheterna på Upplysningens väg i kvarteret Messingen. De blev inflyttningsklara i februari i år.

Han har fått ordning på det mesta i sin 25 kvadratmeter stora lägenhet. Lägenheten är på ett rum med kokvrå och varje hyresgäst har egen kombinerad tvätt och torktumlare. På varje våningsplan finns också en stor gemensam balkong.

Alexander Olausson berättar att han blev förvånad när han i mitten av oktober förra året fick beskedet om att han kunde flytta in i bostaden.

– Jag hade ju bara stått två år i Väsbyhems bostadskö så jag trodde ärligt talat inte att jag skulle erbjudas någon lägenhet Därför var det inte mycket att fundera över när Väsbyhem hörde av sig, säger Alexanders Olausson.

Närheten till stationsområdet passar Alexander Olausson utmärkt eftersom han studerar till sjuksköterska i Uppsala.

– Jag trivs i lägenheten. Jag föredrar verkligen att bo så här i stället för studentrum där man delar dusch och kök med andra. Men mina studentkompisar förstår inte hur jag kan bo så långt från Uppsala. Men närheten till Stockholm lockade mig hit, säger Alexander Olausson, som kommer från från Gällivare.

Men han tycker att hyran är lite hög.

– 4 300 kronor i hyra känns lite hårt även om tvätt och torktumlare alltså ingår. En rimligare hyra vore kanske kring 3 500 kronor, säger Alexander Olausson.

Villkoret för att få hyra en studentlägenhet är att man står i Väsbyhems bostadskö och är inskriven på högskola eller universitet i Stockholm eller Uppsala.

ANNONS

– Anledningen är att vi har velat vända oss till en ny kategori av bostadssökande. Men vi gör ändå en hel del för att ordna med ungdomslägenheter. Vi har 250 sådana lägenheter i dag och vi har idéer om att ordna ännu fler centralt i Väsby, säger Jan Hedberg.