Älgen fortfarande vid liv – men ur sikte

Älgtjuren på besök i grannträdgården till den där han stångade fyraåriga Kalle.
Älgtjuren på besök i grannträdgården till den där han stångade fyraåriga Kalle.
Den aggressiva älg som förra veckan attackerade en fyraåring är fortfarande på fri fot. Kommunen tror att den rört sig bort från Glömstatrakten.

Den aggressiva älgtjuren som attackerade en fyraåring i Glömsta förra veckan är fortfarande lös i skogen. Kommunen har spanat efter älgen i flera dagar, men har fortfarande inte lyckats avliva den.

– Vi har inte ens sett den sedan sist, utan vi har varit ute idag och sökt av området, men vi kan inte finna älgen i närområdet, säger Jörgen Skagerdahl, chef för natur- och gatudriftsavdelningen på kommunen.

Viltvårdarna tror att älgen rört sig vidare från trakten. Under morgondagen fortsätter de att vara ute och leta, men om de inte hittar den då ska de bestämma om de ska fortsätta leta eller vänta ut den. De hoppas på att få tips via telefon.

– Vi tror att att älgen lämnat området, eftersom ingen har ringt och tipsat. Man brukar alltid få in tips om den är kvar i området nämligen, säger Jörgen Skagerdahl.

I dag börjar dessutom den ordinarie älgjakten i Huddinge.

Kan det blir så att ett privat jaktlag skjuter älgen i stället?

– Det är svårt att spekulera i, men klart att det finns en möjlighet i och med att de är ute i dag. Vi har bara befogenhet att agera på kommunal mark och Stockholms stad äger en hel del mark i området, så teoretiskt sett kan det vara så att de tar älgen, säger Jörgen Skagerdahl.