ANNONS

Alkoholförtäring på morgonkvisten ogillas av förvaltning

Två uteställen i Hägersten vill servera vin och sprit till klockan 03.00 respektive 05.00.

Men stadsdelsförvaltningen säger nej.
ANNONS

Festlokalen Evanthuset i Västberga har redan i dag tillstånd att servera alkohol mellan 11.00 och 03.00 på veckosluten fredag-söndag. Men nu vill bolaget bakom att tillståndet utökas till fem på morgonkvisten.

Men detta gillas inte av stadsdelsförvaltningen, som i sitt förslag till remissvar avstyrker ansökan. Förvaltningen hänvisar till att lokalen ligger i ett ödsligt industriområde, där det tidigare varit problem med ungdomsstök. Mitt emot lokalen ligger dessutom ett asylboende, där många barnfamiljer bor.

Stadsdelsförvaltningen vill även säga nej till puben The Whistles ansökan om att få utökat tillstånd från dagens 01.00 till 03.00 mellan onsdag och lördag. The Whistle ligger också i utkanten av ett industriområde, fast i Örnsberg. Förvaltningen anser att det redan i dag finns flera ställen av pubkaraktär och att ett utökat tillstånd riskerar att dra till sig redan överförfriskade personer. The Whistle skriver i sin ansökan att man tänkt satsa hårt på säkerheten med två ordningsvakter i dörren.

Huruvida uteställena får tillstånd eller inte beslutas av socialnämndens tillståndsenhet.

Fakta
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.