Alla 157 eleverna fick ett hemsytt gosedjur

På Hökarängsskolan har det blivit tradition att Ann Lind syr personliga nallar till eleverna i årskurs tre. Men i år fick alla elever på fritids varsin nalle.

Redan i november fick eleverna välja vilken färg de ville ha på just sin nalle. Sedan satte Ann Lind, som jobbar som barnskötare på skolan, igång och sydde på sin fritid. Nallarna har också broderats med elevens namn.

– Varje nalle tar två timmar att göra men när man har tid och lust spelar det ingen roll om det tar lång tid, då känner man ingen press, säger Ann Lind.

Det var för tre fyra år sedan som hon började tillverka nallar till skolans elever som slutar årskurs tre, vilket brukar innebära omkring 40 stycken. Men eftersom det tar lång tid att göra nallarna har hon ännu inte bestämt om hon ska fortsätta nästa år. Därför fick alla eleverna på fritids, från förskoleklass till årskurs tre, nallar i år så att ingen ska bli utan. Sammanlagt blev det 157 nallar.

– Nu springer alla runt på skolgården och leker med dem. Det känns kul att barnen uppskattar dem, jag blir varm i hjärtat. Men sedan vet jag inte vad som händer om några år, då kanske de hamnar i garderoben, säger hon.

Tidigare köpte skolan en liten gåva till eleverna men man bestämde att det kändes roligare med något som var mer personligt.

Mitzi Åhlanders är en av de föräldrar som uppskattar att barnen fått nallar. Hennes dotter Elisa har inte kunnat släppa sin leksak.

– Hon blev jätteglad, hon älskar gosedjur, berättar Mitzi Åhlander.

Nallen har fått en given plats i Elisas säng, där den har fått ett eget täcke och egen kudde.

– Jag tycker framför allt att det är bra att barnens namn finns broderade, så att den blir personlig. Elisa kände att det var äkta, att den här nallen var till henne. Det visar att alla barnen blir sedda, ­säger Mitzi Åhlander.

Ann Lind har lagt ner mycket tid på att sy nallar till sina elever.