ANNONS

Alla får tycka om Stadshagen

Många tycker att Sankt Göransparken känns otrygg. Nu bjuder allmänheten in till ett möte om parkens och Stadshagens framtid.

– Det är läge att bjuda in till dialog, säger Sofia Linder på Kungsholmens stadsdelsförvaltning.
ANNONS

Den upplevda tryggheten i Stadshagen och i Sankt Göransparken har länge varit en följetong. Många boende i området har haft synpunkter på att man känner sig otrygg i området kvällstid.

– Allt fler hör av sig eftersom de anser att antalet personer i området, som på olika sätt är påverkade, har ökat, säger Sofia Linder som är preventionssamordnare på stadsdelsförvaltningen.

På stadsdelsnämndens möte i slutet av augusti framförde också en grupp Kungsholmsbor sin oro mot sprutbytesprogrammet på Sankt Göran.

Lokaltidningen Mitt i Kungsholmen kunde dock berätta efter mötet att det enligt landstinget är troligt att sprutbytarprogrammet, där narkomaner får byta gamla sprutor mot nya, kommer att finnas kvar i området.

I stället ska man alltså försöka göra miljön i området mer trygg för boende. Stadsdelsförvaltningen ska rensa upp i träd och buskage i parken, och i resten av Stadshagen. Även hundrastgården rustas nu upp i parken.

Det kan också bli aktuellt med ett kafé eller någon verksamhet för barn, enligt stadsdelsförvaltningen.

På onsdag den 7 oktober kan man komma till parken klockan 16.00 för dialogmöte. Sedan fortsätter man till klockan 19.00 i Stadsmissionens lokaler, där boende får komma med synpunkter till staden, polisen, Stadsmissionen, Västermalms församling och landstinget.

– Det här har varit planerat längre, men det sammanfaller ganska bra med att fler hör av sig till oss. Det är läge att bjuda in till dialog, säger Sofia Linder.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Kungsholmen direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.