ANNONS

”Alla på ön är lika förundrade”

Ulla-Britt Öhman, boende på Muskö.
Ulla-Britt Öhman, boende på Muskö.
Ulla-Britt Öhman
Ulla-Britt Öhman, boende på Muskö.
Muskö.
Muskö.
Musköborna är förvånade över att de två männen lyckades ta sig in på örlogsbasen. "Jag har aldrig nånsin hört att folk lyckats göra det förut", säger Ulla-Britt Öhman, boende på ön.
ANNONS

– Alla på ön är väl lika förundrade över att de kommit över staketet och in i anläggningen. Men vi på ön har inte märkt av någonting, det är via sociala medier och tidningarna vi förstått vad som hänt, säger Ulla-Britt Öhman, Musköbo och centerpartistisk lokalpolitiker.

Men Muskö är i dag en mycket mer öppen ö än vad folk kanske tror, säger hon.

Bara basen som är avspärrad

– Man hävde ju nästan alla avspärrningar på ön för många år sedan. Det är mycket mer utländska arbetare och turister på ön i dag. Så man har ju slutat att tänka på att det kommer folk till ön. Det är ju bara just örlogsbasen som är avspärrad, säger Ulla-Britt Öhman.

Både på måndagen och tisdagen var Muskötunneln avstängd under perioder. Om det har haft att göra med anhållandet av de två utländska medborgarna i helgen har varken Trafikverkets eller Försvarets pressjourer kunnat svara på.

– Men Muskötunneln stängs ofta av på grund av farliga transporter av bensin eller sprängfarligt gods, jag tror inte det har med helgens intrång att göra, säger Ulla-Britt Öhman.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.