ANNONS

Alla som sökt får sommarjobb i Sundbyberg

433 ungdomar sökte sommarjobb i år, och alla kommer att erbjudas ett.
ANNONS

433 Sundbybergsbor har sökt sommarjobb via kommunen i år och matchningen med arbetsplatser pågår. Samtliga sökande kommer att få ett erbjudande. De flesta går på gymnasiet, vilket är den primära målgruppen, men även 115 nior får jobb. Detta trots att garantin för nior slopades inför förra året, nu gäller istället jobb i mån av plats.

– Vi var osäkra på hur många platser vi skulle få fram. Det är jätteroligt att vi kan erbjuda alla som sökt jobb, säger kommunalrådet Josefin Malmqvist (M).

I år subventionerar kommunen inte sommarjobb inom den privata sektorn på grund av en omtolkning av kommunallagen. Istället har de kommunala platserna utökats, bland annat inom hemtjänst, simhallen, stadsodling och kyrkogårdsskötsel.

Men även om alla som sökt får, minskar antalet jobb. I fjol erbjöds 486 ungdomar, året dessförinnan 823. Men det betyder inte nödvändigtvis att färre jobbar, menar Malmqvist.

– Det viktiga är att de jobbar, inte att de jobbar via staden. De som inte söker hos oss kan mycket väl fått jobb på andra sätt. CV-skolan som vi anordnat har varit populär, även bland de som inte sökt via staden. Det är ett tecken på att de söker jobb på egen hand.

 

 

Nytt för i år är tre veckors sommarjobb, istället för två. Politikernas mål med den förlängda tiden är att ungdomarna ska ha en bättre chans att etablera sig på jobbmarknaden och öka chansen till extrajobb.

 

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sundbyberg direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.