ANNONS

Alliansen vill se fler kameror vid Friends

Kommunstyrelsen öppnar för ökad kameraövervakning.
Kommunstyrelsen öppnar för ökad kameraövervakning.
Alliansen vill se ökad kameraövervakning vid Friends arena och Mall of Scandinavia eftersom det är platser där det rör sig ett stort antal människor.
– Det är ett sätt att försvåra för människor som vill göra andra illa, säger Pehr Granfalk (M).
ANNONS

Alliansen vill se ökad kameraövervakning i Arenastaden och Karolinska sjukhuset. På senaste kommunstyrelsemötet fattades beslutet.

– Det är ett ställe där det rör sig väldigt mycket människor. Det skulle öka tryggheten om något händer där och om något händer är det bra att det finns inspelat, säger Pehr Granfalk (M), kommunstyrelsens ordförande.

Han beskriver dagens övervakning som nästintill obefintligt och menar att en av anledningarna till att kommunstyrelsen ser ett behov är de oroligheter som skett vid ett antal fotbollsmatcher i området. Men att få tillstånd från länstyrelsen för övervakning på offentliga platser är väldigt svårt, även platser där det kan påvisas att det finns hög kriminalitet har nekats tillstånd.

– I Solna har vi två väldigt känsliga områden: området runt Karolinska och även Arena staden, då är det särskilt viktigt att förebygga att något händer. Ser vi till terrordådet i Stockholm var det just tack vare övervakningen i kollektivtrafiken som gärningsmannen kunde spåras och gripas i så pass god tid.

Nu får stadsledningsförvaltningen i uppdrag att tillsammans med polisen utreda och ansöka om kameraövervakning på lämpliga platser vid Friends Arena och Mall of Scandinavia men även runt Karolinska sjukhuset.

– Vi vill utreda ärendet med polis för att de ska kunna göra en bedömning om det ens finns ett behov innan vi går vidare. Nästa år fattar vi ett beslut om vi vill ta frågan vidare till länstyrelsen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.