ANNONS

Alliansen splittras om skip stop

Spånga station
I höst fattas beslut i landstinget om pendeltågens avgångar för 2018.
Kommunledningen och kommunstyrelsen byter fot i frågan om att vissa pendeltåg ska hoppa över vissa stationer. Nu ställer sig även tre av fyra allianspartierna kritiska till införandet av skip stop.
ANNONS

Förra veckan kunde vi berätta att kommunledning i Väsby ställer sig kritiska till att införandet av skip stop medför minskad turtäthet från Rotebro. Skip stop innebär att vissa tåg hoppar över vissa stationer för att minska restiden.

Även allianspartierna är kritiska till att pendlingsmöjligheterna för boende i bland annat Bollstanäs försämras.

– Skip stop kan vara en väldigt god idé men vi vill inte att det går ut över turtätheten från Rotebro, säger oppositionsborgarrådet Oscar Weinmar (M).

Både Liberalerna och Centerpartiet är precis som moderaterna positiva till skip stop men tycker inte att det bör införas på bekostnad av antalet avgångar från Rotebro.

Men Maria Fälth i Kristdemokraterna är fortsatt positiv till skip stop.

– Det är jättebra att Väsbyborna kan få en snabbare resa in till stan. Sen vet jag att många Bollstanäsbor börjar sin resa i Rotebro och kommer få minskad turtäthet, säger Maria Fälth (KD).

Hon menar att skip stop tillsammans med öppnandet av citybanan kan få fler Väsbybor att åka kollektivt då det kommer innebära fem till tio minuters kortare resväg.

ANNONS

– Jag tycker det är väldigt positivt, säger Maria Fälth.

Mitt i har sökt Sverigedemokraterna i Upplands Väsby för en kommentar.