Här kan allmänheten få stöd

Kyrkor och privatpersoner bjuder in allmänheten under hashtaggen openstockholm.
Kyrkor och privatpersoner bjuder in allmänheten under hashtaggen openstockholm.
Staden har öppnat upp flera lokaler dit allmänheten kan ta sig med anledning av terrordådet. Även flera kyrkor håller öppet.
Nu bjuder också många stockholmare in till sina hem eller erbjuder skjuts under hashtaggen openstockholm.

Betlehemskyrkan vid t-bana Rådmansgatan meddelar via twitter att den håller öppet med anledning av attentatet och att det finns präst på plats.

Även Svenska kyrkan twittrar att Kungsholms kyrka är öppen för bön och ljuständning, samt S:t Johannes kyrka på Brunkebergsåsen vid Malmskillnadsgatan, men att övriga innerstadskyrkor är stängda eftersom polisen utrymmer området.

Sci Fi-bokhandeln i Gamla stan håller också öppet för den som vill komma dit.

Under hashtagen openstockholm (#openstockholm), twittrar även en mängd privatpersoner att även de håller öppet sina hem eller erbjuder skjuts.

Staden öppnar lokaler

Enligt Carl Smitterberg på stadsledningskontoret har stadens krishanteringsorganisation förstärkts liksom säkerheten kring stadshuset.

Stockholm stad meddelar också på sin hemsida att det öppnas upp lokaler runt om i staden för den som inte har möjlighet att ta sig hem på grund av de stora störningarna i kollektivtrafiken.

Det är lokaler på följande adresser:

Kammakargatan 30, Observatorielundens skola, Norrtullsgatan, Hantverkargatan 3, Göta Ark, Medborgarplatsen 25 och Bo Bergmans gata 4.

Staden erbjuder även kontakt med personal från Norrmalms socialtjänst, som just nu befinner sig i korsningen Drottninggatan-Olof Palmes gata.

Många av stadens skolor håller öppet. Föräldrar som har svårt att ta sig till skolorna för att hämta sina barn bör höra av sig direkt till berörd skola. Flera skolor har lagt ut egen information på sin webbplats.

Läs mer: