ANNONS

Allsången växer – i år även i Trångsund

Startar i morgon onsdag.
Startar i morgon onsdag.
Allsång i Sjödalsparken lockar flera hundra sångsugna på somrarna. I år utvidgas det och allsång kommer även hållas i Stora Stortorpsparken.
ANNONS

Sommarens allsång i Sjödalsparken drar i gång i morgon, den 8 juni klockan 15-16.30. I sommar är det fem datum spikade i Sjödalsparken, och för första gången två gånger i Trångsund.

– Huddinge är en stor kommun och vi vill koppla ihop de östra delarna med de centrala och södra delarna. De senaste två åren har vi haft allsång fyra gånger i Sjödalsparken, men nu utvidgar vi till fem gånger i Sjödalsparken och ytterligare två i Stortorpsparken i Trångsund, säger Mariwan Omar, verksamhetsledare på ABF Huddinge och ansvarig för allsången.

Vilka är det som brukar besöka allsången?

– Det är främst äldre, men även unga och barnfamiljer tycker att det är kul. Förra året hade vi i snitt 250-300 gäster per gång, men vi har haft närmare 400 besökare också.

Allsångsledare är Marit Eriksson som uppträder tillsammans med kapellmästaren Ronny Lindgren och bandet Lifslust. Varje gång deltar även en gästartist.

Allsång i Sjödalsparken är fem onsdagar under sommaren, 8 och 15 juni, samt 17, 24 och 31 augusti.

Stortorpsparken har allsång torsdagarna 25 augusti och 1 september.