ANNONS

Allt dyrare att köpa lägenhet på Lidingö

Det blir bara dyrare att köpa bostadsrätt på Lidingö. Detta visar nya siffror från Mälarstatistik.
Det blir bara dyrare att köpa bostadsrätt på Lidingö. Detta visar nya siffror från Mälarstatistik.
Ny statistik visar att priserna på bostadsrätter på Lidingö fortsätter att stiga.
ANNONS

Det var den första juni som amorteringskrav infördes på bolån. Inför detta har vi sett en viss köp- och säljhets på bostadsmarknaden, något som också har trissat upp priserna.

Mäklarstatistik kom under onsdagen med färska siffror som visar att priserna på bostadsrätter på Lidingö stigit med fem procent det senaste kvartalet.

Jonas Gadelius är fastighetsmäklare på Gadelius fastighetsbyrå. Han menar att amorteringskraven har en klar inverkan på prisökningen och att priserna kommer fortsätta att öka.

– Priserna har gått upp nu, detta på grund av det låga utbudet just nu och på grund av att många har velat köpa innan amorteringskravet skulle börja gälla. Detta gör egentligen ingen skillnad, eftersom bankerna räknat med detta sedan en lång tid tillbaka, men där har vi ändå en del i varför priserna har gått upp.

Trots att priserna går uppåt och kommer att fortsätta att göra det, enligt Jonas Gadelius ser han ingenting konstigt i detta. Han menar också att det är långtifrån ett problem att priserna ökar.

– Jag tycker att bostadsrätter på Lidingö generellt är undervärderade. Det är villorna som har högst pris i Stockholm, men fler borde kolla på bostadsrätterna som har ett lägre kvadratmeterpris än villorna. Priserna på bostadsrätterna kommer att fortsätta stiga, men det är fullt naturligt.

Ni kan i dagens tidning läsa om Sverigeförhandlingens krav på Lidingö stad att bygga 8 000 nya bostäder för att tunnelbanan ska byggas ut till öns centrum. Detta är också en anledning till att priserna på ön skulle öka, menar Jonas Gadelius.

– Ja, prismässigt skulle detta innebära att det skulle stiga ännu mer. Nyproduktionen skulle vara såpass dyr, säkert 70–80 000 kronor per kvadratmeter och skulle då smitta av sig på de som ligger på kanske 45 000 kvadratmetern, som då i sin tur också skulle gå upp i pris. Det skulle bara resultera i högre priser trots att det skulle bli ett större utbud.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Lidingö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.