ANNONS

Allt högre tryck på hunddagisen i Täby

Allt fler Täbybor vill få in hunden på dagis. På Sanella Handanagics hunddagis har förfrågningarna ökat kraftigt.

– Men många vill ha plats till alldeles för små valpar.
ANNONS

Att ha hund blir alltmer poppis i Sverige. Sedan 2006 har antalet hundar ökat med cirka 50 procent, enligt siffror från Jordbruksverket.

Det har märkts på Sanella Handanagics hunddagis. Vanligtvis får hon in en till två ansökningar per månad. Nu i juni ramlade plötsligt 15 ansökningar in – på två veckor.

– Många skaffar hund på sommaren och vill ha en dagisplats till hösten, säger Sanella Handanagic som drivit hunddagiset i ett och ett halvt år.

Många hundägare i Täby är heltidsarbetande och eftersom man enligt lag får lämna en hund ensam hemma högst sex timmar per dag måste tillsynen fixas.

Svaret är ofta en plats på hunddagis.

Men Sanella tycker att man ska tänka sig för innan man lämnar bort hunden. Det är inte bergsäkert att hunden passar på dagis. Hon tycker att det är oroande att många vill lämna valpar yngre än sex månader på dagis.

– En del vill att vi ska ha en valpgrupp men vi tar inte emot valpar som är yngre än sex månader. Visst kan valpar ha det bra på dagis, fast i lagom dos. Inte måndag till fredag 8–17, säger Sanella Handanagic.

När hundarna är på dagis övar de socialt umgänge inne och leker lekar som att spåra godis. Utomhus är det spårning och balansträning som gäller.

Att ha hunden på hunddagis kostar knappt 3 000 kronor i månaden.

ANNONS

Hunddagisfröken Elin Lindquist i boxen tillsammans med hundarna Molly, Billie och Selma.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Täby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.