En allvarligt skadad efter brand i Örby

Brand bilverkstad Örby
Räddningstjänsten beslutade att lägenheterna ovanför skulle evakueras.
Tre bilar började brinna i en bilverkstad i Örby. Ovanför verkstaden finns lägenheter som evakuerades.
Två personer har förts till sjukhus.
– Den ena drogs ut ur verkstaden och är allvarligt skadad, säger Anders Bryngelsson, vid polisen.

Branden startade strax efter klockan 12 på onsdagen. Det började brinna inne i en bilverkstad på Gamla Huddingevägen i Örby.

– Vi misstänker att det var en bilmotor som började brinna. Tre bilar brann upp, säger Anders Bryngelsson, vid polisens länskommunikationscentral.

Ovanför verkstaden finns lägenheter.

– Jag och min vän skulle gå en sväng med hunden så jag tittade ut genom fönstret. Först var himlen blå sedan blev den helt plötsligt grå och sedan svart. Ägarna sprang runt utanför och viftade till alla boende att de skulle komma ut. Vi sprang runt i lägenheten för att få med oss det viktigaste. Vi visste inte vad som brann, om det var pizzerian eller bilverkstan eller restaurangen. Ambulansen kom först, sedan polis och sist brandbilarna, berättar  Marika Mälkki som hälsade på en vän i huset.

Räddningstjänsten beslutade att lägenheterna skulle evakueras.

Två personer har förts till sjukhus med ambulans.

– Åtminstone en av dem kom från verkstaden. En person drogs ut från verkstaden och uppges vara allvarligt skadad, säger Anders Bryngelsson.

Klockan 12:44 var branden så gott som helt släckt och ingen spridningsrisk föreligger. Lägenhetsinnehavarna har fått återvända till sina bostäder. Men fönstren är fortfarande öppna.