ANNONS

Omstritt – här är Alphyddans nya profilhus

alphyddan-3d-exterior2-2
Studentskrapan blir 16 våningar hög. Takterrass och bilpool ingår.
Så här ska studentskrapan i Alphyddan se ut.
Ett hus som som enligt byggherren ska spegla sin epok.
Skrapan som blir 16 våningar hög, är dock omstridd, grannar i området har protesterat mot bygget och har överklagat byggplanen ända till sista instans.
ANNONS

Läs mer: Här vill Nacka bygga över 19 000 bostäder


På torsdag den här veckan tar kommunalrådet Mats Gerdau tillsammans med byggherren JM:s koncernchef Johan Skoglund, första spadtaget för den nya studentbyggnaden i Alphyddan.

Det har tagit sin tid innan spaden kunnat sättas i jorden. Grannar i området har överklagat detaljplanen ända till högsta instans, utan att få gehör.

Lägenheterna i studentskrapan kommer att förmedlas via bostadsförmedlingen i Stockholm, Bostad Stockholm, och är enbart till för studenter.

Lägenheterna kommer att bestå av enrummare på 28 kvadratmeter och fyrarummare på 65 kvadratmeter. De senare lägenheterna kallar byggherren kompislägenheter, tre studenter ska kunna bo i lägenheterna och studenterna delar vardagsrum, kök och badrum.

Egen bilpool

I huset kommer att finnas digitala informationstavlor och bilpool. Byggnaden kommer även att inrymma en gemensam lounge.

Den gemensamma tvättstugan kommer att få självdoserande tvättmaskiner.

Det är Nacka kommun som utlyst en tävling om studenthuset, ett hus som enligt byggherren ska ha en profil av att vara något nytt.

”Speglar sin epok”

De bostadshus som redan i dag finns i Alphyddan är röda tegelhus och speglar sin epok, säger Magdalena Silfversparre, marknadsansvarig på JM. Studentbyggnaden ska spegla den epok vi lever i nu, säger Magdalena Silfversparre:

ANNONS

– JM generellt tycker att det är fantastiskt roligt att vi när med och bygger bostäder för studenter och att vi är en samhällsutvecklare, säger Silfversparre.

Bostäderna börjar att hyras ut under hösten.

Inflyttning sker under våren 2018.

 

Läs mer om Nacka: Två isolyckor i Nacka i helgen – en skadad

Läs mer om Nacka: Linnéa tar 
strid mot 
näthatet

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.