ANNONS

Ältabo knäckte näsan på busschaufför

Bandhagenbo döms för rånförsök i Tyresö av Nacka tingsrätt.
Den 32-årige Ältabon dömdes för våld mot tjänsteman.
Ältabon spottade busschauffören i ansiktet och slog av hans näsben.
Nu har han dömts för våld mot tjänsteman.
ANNONS

Det började med att passageraren inte hann kliva av bussen där han tänkt – och slutade med att han och busschauffören tumlade runt i snön i fullt slagsmål.

Händelsen på en buss i Älta i februari 2018 har nu fått sitt rättsliga efterspel. Den 32-årige Ältabon har dömts av Nacka tingsrätt för våld mot tjänsteman.

Chauffören ilsknade till efter spottloska

Enligt domen spottade han chauffören i ansiktet när denne vägrade släppa ut honom genom framdörren. Chauffören, bosatt i Tyresö, ilsknade till och försökte hålla kvar den bråkige passageraren i bussen för att kunna polisanmäla honom.

När 32-åringen flydde ut i snön följde chauffören efter och höll fast honom. I samband med det slog 32-åringen, enligt domen, till chauffören i ansiktet så att näsbenet knäcktes.

Domstolen trodde inte på förklaring

Ältabon har visserligen erkänt att han slog till chauffören men säger att denne fick skadorna på näsan efter att ha kastat sig i en snödriva – en förklaring som Nacka tingsrätt inte trodde på.

Ältabon dömdes alltså för våld mot tjänsteman och även för ringa narkotikabrott, till skyddstillsyn.

Är rädd när han kör buss

Han ska också betala skadestånd till chauffören som tvingades till lång sjukskrivning och har vittnat om att han efter händelsen har känt sig rädd när han kör buss.