Alviks nya saluhall smygöppnar i morgon

Arkivbild: Melanders i Östermalms saluhall.
Arkivbild: Melanders i Östermalms saluhall.
I morgon, onsdag, smygöppnar Melanders nya saluhall vid Alviks torg.
På torsdag är det officiell öppningsdag, men alla är välkomna redan i morgon.
– Det blir ingen skillnad på dagarna, vi ville bara lite marginal så allt skulle hinna bli klart, säger Erik Molinder, en av ägarna.

På torsdag invigs Melanders senaste tillskott, en ny saluhall med restaurang och bar i före detta Alviks matbods lokaler vid Alviks torg.

Matboden har byggts om totalt till en 450 kvadratmeter saluhall med en restaurangdel för 130 gäster.

Men redan i morgon smygöppnar butiken.

Vad är det för skillnad på smygöppning och invigningsdagen?

– Det är ingen skillnad egentligen, alla är välkomna i morgon. Vi ville bara vara säkra på att allt skulle hinna bli klart, och det blir det, säger Erik Molinder, en av ägarna till Melanders.

Hur kommer det sig att det blev Alvik?

– Vi har redan Sjöpaviljongen och huvudkontoret i Alvik och lokalen fanns här och passade perfekt för en liten saluhall.

Butiken består av en butiksdel, en restaurang samt en bar. Under sommartid kommer det att finnas e uteservering med 80 sittplatser. Butiken kommer att sälja kvalitets fisk och skaldjur, kött och vilt, chark och ost samt färdigrätter. 

– På morgonen har vi frukost som man kan handla med sig. Vi kommer även att erbjuda fler vegetariska alternativ och kommer alltid ha vegetariska dagens och vegetarisk Hawaii Poké och sushi, säger Erik Molinder.