ANNONS

Älvsjö-Hägersten utbildar – men är inte klara

Älvsjö stadsdelsförvaltning har utbildat sin personal med anledning av spelmissbrukskraven på socialtjänsten. I övrigt är inte Älvsjös eller Hägerstens organisation färdig, men hjälpen ska byggas ut under 2018.
ANNONS

Boende i Älvsjö och Hägersten som är i behov av medicinsk behandling och terapi i dag är hänvisade till landstinget, men stadsdelsförvaltningarna med att försöka bygga ut hjälpen.

 – Det pågår ett arbete med att ta fram en överenskommelse mellan Stockholms stad och landstinget. Älvsjö kommer att erbjuda återfallsprevention, stödsamtal, anhörigstöd samt insatser via boende och behandlingsenheten i staden, säger Elisabeth Carlö, kommunikatör på Älvsö stadsdelsförvaltning.

I dag finns ingen särskild gruppterapi för spelmissbrukare eller något anhörigstöd särskilt för anhöriga till spelmissbrukare i Älvsjö eller Hägersten.

– Men vi kommer att erbjuda anhörigstöd, säger Elisabeth Carlö.

Älvsjö erbjuder redan budget- och skuldrådgivning, och kommer att utöka insatserna under 2018.

Utbildningar på gång

– Just nu håller vi på att rekrytera ytterligare en budget- och skuldrådgivare till. Målgruppen kommer även att erbjudas insatsen ”egna medel”, säger Elisabeth Carlö.

All personal inom missbruksarbete på Älvsjö stadsdelsförvaltning har gått en utbildning på fyra dagar på Karolinska om spelmissbruk.

– Personalen kommer även att delta i kommande utbildning om spelmissbruk som Stockholms stad arrangerar i början av 2018, säger Elisabeth Carlö.

–  Stockholms stads 14 stadsdelsförvaltningar och socialförvaltningen planerar just nu hur det förebyggande arbetet ska bedrivas, fortsätter hon.

ANNONS
Fakta

Detta kan socialtjänsten i Hägersten och Älvsjö hjälpa dig med

  1. Skuldrådgivning? Ja
  2. Terapi? Bara delvis
  3. Utbildad personal? Ja
  4. Anhörigstöd? Inte än, men kommer införas
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.