Älvsjö miljöråd slår larm om den dumpning av trädgårdsavfall som sker i stadsdelens skogar och parker. Miljörådet misstänker att det är villaägare som ligger bakom. Många högar som hittats ligger nämligen i anslutning till en fastighet, ofta med en tydlig stig ut från tomtgränsen, påpekar miljörådet i ett brev till politikerna. Att villaägare lägger trädgårdsavfall utanför sin tomt är ett stort problem i hela staden, svarar Kajsa Pärke, som arbetar med stadsmiljöfrågor på förvaltningen i Älvsjö. Stadsdelsförvaltningen har bett trafikkontoret att ta fram ett brev som man kan skicka ut till berörda villaägare. Stämde träff med kvinna – blev rånad

GRÖNDAL En medelålders man hade stämt träff med en kvinna i Gröndal. I stället dök det upp en man som rånade honom på 5 000 kronor.

Det var vid 22.45 i torsdags som polispatrullen larmades ut till Sjöbjörnsvägen. Rånoffret uppgav att det hade kommit fram en man, som hade en stor hund med sig. Gärningsmannen ska ha hotat att misshandla honom om han inte lämnade över pengarna. Efteråt gick förövaren iväg med den kvinna som mannen först hade stämt träff med.

– De ska alltså ha varit i maskopi med varandra, säger Jonny Petersson, närpolischef i Skärholmen.