ANNONS

Älvsjöbo inspirerade flera företag i flyktingkatastrofen

Jonas Elquist.
Jonas Elquist.
Ny förskola planeras i Hägersten.
Ny förskola planeras i Hägersten.
Han fick stor uppmärksamhet efter att ha ställt in medarbetarnas resa till Rom och för att i stället 400 000 till flyktingarna.

Nu har Älvsjöbon inspirerat flera företag att göra samma sak.

– Det är helt ofattbart, säger Jonas Elgquist, vd för B3IT Connexions.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i skrev under förra veckan om företaget som skänkte flera hundratusen till flyktingarna som flyr över medelhavet. Det hela började när Jonas Elgquist såg bilden på 3-åriga Aylan vid stranden och kände att allt var på riktigt.

– Jag kan själv känna att det känns lite smaklöst att man känner att man inte kan göra något och samtidigt unna sig något som resor, säger han.

Jonas Elgquist ställde då in företagets Rom-resa och skänkte 400 000 kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR. Reaktionerna i efterhand har varit enorma.

– Jag har fått så mycket mejl från andra företag och konkurrenter som vill göra samma sak att jag inte ens har hunnit läsa igenom allt, säger Jonas Elgquist.

Från personalen fick Jonas Elgquist enbart positiv respons och många undrade om det var något mer de kunde göra.

– Våra anställda håller nu på att genomföra en egen insamling. Det är jätteroligt att det blev ett så stort engagemang.

Allt fler företag har nu hört av sig till Jonas Elgquist för att berätta om hur de ställer in resor och företagsevent för att skänka pengar.

– Det känns som vi har varit med och inspirerat till detta. Jag har full förståelse att man som företag vill gå med vinst, men jag vill uppmana alla som driver eller jobbar på företag att fundera på vad som är viktigt, säger han.

Jag vill uppmana alla som driver eller jobbar på företag att fundera på vad som är viktigt.

ANNONS

Ny förskola i Hägersten

Stadsdelsnämnden godkänner förslaget om en ny förskola vid kvarteret Maja Myra. Förslaget kom in om att bygga en friliggande permanent förskola som ersättning för befintliga förskolor på Selmedalsvägen. Förskolan kommer enligt beslutet att ha åtta avdelningar med tillagningskök och gård i anslutning till förskolans lokaler. Nämnden har överlämnat till kommunstyrelsens ekonomiutskott om att godkänna förslaget.

Minskad ersättning för angrepp på polis

En polis i Hägersten fick en hårtuss avsliten när hon ingrep mot en man i tjänst. Men ersättningen till polisen i tingsrättens dom minskas nu med 1000 kronor av brottsoffermyndigheten. Tingsrätten och hovrätten dömde att mannen skulle betala 5000 kronor i ersättning till polisen. Enligt brottsoffermyndigheten görs ett grundavdrag på 1500 kronor från summan, men att ytterligare 500 adderas för sveda och värk.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Liljeholmen Älvsjö Hägersten direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.