ANNONS

Älvsjös äldsta invånare har avlidit

Alva Sinnby blev 107 år gammal.
Alva Sinnby blev 107 år gammal.
Älvsjös äldsta invånare Alva Sinnby har avlidit. Hon blev 107 år gammal.
ANNONS

I juni 2017 uppmärksammade Mitt i Söderort Älvsjös äldsta invånare. Den då 106-åriga Alva Sinnby hade precis firat sin födelsedag och berättade om hur hon firade på altanen med både champagne och snittar omringad av nära och kära.

– Det var så trevligt, sa 106-åringen efteråt.

Blev 107 år gammal

Den 23 januari i år avled Alva Sinnby på Kristallgården i Älvsjö där hon bodde sista tiden. Hon blev 107 år gammal. Under fredagen begravdes Älvsjöbon i Brännkyrka kyrka under en ceremoni som barnbarnet Kjell Frykhammar beskriver som fin och stämningsfull.

– Jag var väldigt nära min mormor. Hon var en kärleksfull person och skapade en vänlig stämning omkring sig, säger Kjell Frykhammar.

Alva Sinnby var både klartänkt och och klarsynt fram till sin död och hade vänner på besök helgen innan hon avled. Hon somnade in lugnt och stilla med sin son vid sin sida.

– Mormor var liksom både äventyr och trygghet. Jag minns hur jag och min tvillingbor sprang runt i hennes trädgård och blev bjudna på bullar efteråt. Hon var en sådan mormor som alla barn vill ha, säger Kjell Frykhammar.

Alva Sinnby föddes 1911, i ett hem på Långsjövägen och arbetade som kokerska på Fruängens skola större delen av sitt liv. Efter sin pension spenderade hon istället tiden på arbete i villaträdgården Älvsjö.

ANNONS

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.