Ambulans fick p-bot under utryckning

Tyresöbon och ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson fick en p-bot på 750 kr. Nu har hennes inlägg om händelsen delats och lästs på Facebook av tiotusentals.

Ambulanssjuksköterskan Klara Karlsson var på utryckning till en äldre patient med bröstsmärtor. När hon senare återvänder till den parkerade ambulansen ser hon att den fått böter, eftersom p-avgiften inte betalats. Det var SVT först med att rapportera om.

Facebook väljer hon att dela med sig av händelsen och börjar sitt inlägg med ”Hej Q-park!”.

Till det nederländska parkeringsföretaget förklarar hon att p-avgift inte är en prioritet för ambulanspersonalen.

”När vi kommer till patientens hem har vi inte tid att leta parkeringsplats och än mindre betala p-biljetter”, skriver Klara i inlägget.

Klara fortsätter:

”Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot.”

”Nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar”

Klara avslutar sitt inlägg med en varning: ”Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!”

Under onsdagen fick hennes inlägg en enorm spridning i sociala medier, med en lång rad kommentarer som uttrycker vrede över tilltaget. ”Man tappar tron på mänskligheten”, skriver en, ”Fy skäms Q-park”, skriver en annan.

Q-park svarar på kritiken: