ANNONS

Ambulansen flyttar från Bromma till Sundbyberg

Bankhus 90 eller Ursvik Entré som huset också kallas.
Bankhus 90 eller Ursvik Entré som huset också kallas.
Stockholms ambulanssjukvård flyttar från Bromma och in i Bankhus 90, eller Ursvik Entré som det halvrunda vita huset också kallas.
– Det här blir bättre på alla sätt. Lokalerna ligger nära flera stora utfartsleder, vilket gör att vi kommer ut på ett enklare sätt, säger Richard Erhardt, stationschef för ambulansen i Bromma/Ekerö.
ANNONS

Nu är det klart att Stockholms ambulanssjukvård flyttar från lokalerna intill Bromma Blocks och in i SEB:s gamla hus, kallat Bankhus 90 eller Ursvik Entré, i Rissne.

Ambulansstationen i Bromma har växt ut lokalerna och har länge letat efter en ny station.

Bankhus 90 ligger strategiskt intill Rissneleden och Ulvsundavägen, menar Richard Erhardt, stationschef för ambulansen i Bromma/Ekerö.

– Det här blir bättre på alla sätt. Lokalerna ligger nära flera stora utfartsleder, vilket gör att vi kommer ut på ett enklare sätt, säger han.

Avtalet är tecknat på utrymmen om 2500 kvadratmeter, vilka nu ska anpassas och stå klara att flytta in i den 1 oktober.

”Till fördel för alla”

– Vi får en station som är uppbyggd från grunden, och som är anpassad efter våra ändamål. Allt blir nytt och fräsch, säger Richard Erhardt.

Flytten går endast ett par minuter från Bromma och Richard Erhardt menar att den nya placeringen inte kommer göra någon skillnad i utresetid för ambulansen.

ANNONS

– Det blir ingen skillnad alls. Dessutom kan alla bilar, inte bara våra dirigeras till Solna, Sundbyberg och Bromma i dag. Det här blir till fördel för alla, säger han.

Även Peter Schilling (S) Kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg är nöjd:

– Det är glädjande att bankhus 90 börjar fyllas med verksamhet igen. Att ambulanscentralen förläggs i Rissne bör förutom fler arbetstillfällen, innebära en kortare inställelsetid för ambulans och en bättre akutsjukvård för alla Sundbybergare, säger han.

Ingen flytt för Vällingbyambulansen

Mitt i har tidigare berättat att även ambulansen i Vällingby letar nya lokaler och att de hade som plan B att slå sig samman med Bromma-ambulansen. Men någon flytt för Vällingbyambulansen till Bankhus 90 är inte aktuell menar Richard Erhardt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.