Ambulanspersonal överfölls av ungdomar

Ambulanspersonal blev slagen med tillhygge i Segeltorp.
Ambulanspersonal blev slagen med tillhygge i Segeltorp.

Natten mot måndagen blev en person ur ambulanspersonalen slagen med ett tillhygge i samband med en uttryckning till Segeltorp. Ambulansen var på väg till området när några ungdomar hoppade ut framför fordonet och sedan kastade sig åt sidan. När ambulansen var på väg tillbaka, utan patient, hoppade ungdomarna åter igen framför fordonet. Ambulansen stannade till för att fråga dem vad de höll på med och det är då en person ur ambulanspersonalen blir slagen med ett tillhygge. Enligt polisens hemsida ska skadorna vara lindriga.

Larmet inkom till polisen vid 03.30 och en minderårig man greps av polisen. Enligt Klas Jensgård som är polisbefäl i Västberga har två ungdomar varit involverade i överfallet där en 18-årig man avvikit från platsen.

– Två ungdomar har stoppat en ambulans och sedan har det utbrutit något form av våld i samband med det, säger Klas Jensgård.

Den yngre mannen har förhörts och försatts på fri fot, men är fortsatt misstänkt. Den äldre mannen har inte hittats och polisen kommer nu att utreda händelsen för att kartlägga vad som hänt.

– Rubriceringen är misshandel och ofredande, säger Klas Jensgård.