Amerikanare invigde trafikplats Kockbacka

En avlastning av Enköpingsvägen och kortare utryckningssträcka för brandkåren. Mitt i Upplands-Bro var på plats när den efterlängtade trafikplatsen Kockbacka invigdes.

Två drönare hovrar i luften och motorljuden dånar ut ur fyra amerikanares huvar. Det är invigning för den efterlängtade trafikplatsen Kockbacka, som förlänger Kockbackavägen till E18.

Passande nog har Kocktorp Motorklubb bjudits in för den allra första turen på vägen.

Kocktorp Motorklubbs amerikanare följt av brandbilar från Attunda. Foto: Leon Hansén.

– Det har varit snack om den här trafikplatsen i ett tjugotal år. Nu behöver inte långtradare köra genom Kungsängen längre, säger medlemmen Stefan Björklund.

Trots att regnet hänger i luften är den ena Chevrolet Imapalan från 60-talet nedcabbad.

– Det finns inget annat, säger han.

Kommunstyrelsen på plats

I passagerarsätet sitter kommunstyrelsens ordförande Camilla Janson (S), som precis har klippt det obligatoriska bandet.

– Trafikplatsen är efterlängtad. Det blir en avlastning av tung trafik från Enköpingsvägen, säger Camilla Janson (S).

Hans Perbjörs, arbetschef på entreprenören Veidekke, Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande och Mikael Freiman, Trafikverkets projektledare. Foto: Leon Hansén.

Banar väg för brandkåren

Strax bakom rullar två brandbilar från Attunda i Upplands-Bro, bara ett stenkast härifrån.

– Trafikplatsen innebär inte minst kortare utryckningssträcka för brandkåren till exempelvis Brunna och det nybyggda bostadsområdet i Norrboda, säger hon.

Syftet med trafikplatsen är även att bidra till den regionala utvecklingen. Kommunen växer så det knakar och allt fler företag väljer att etablera sig i området.