ANNONS

Amerikaner går in i ”Sjövägen”

Pilotprojektet Sjövägen som kör båt mellan Nacka och Lidingö kommer att drivas av en ny ägare. Amerikanska ”The Carlyle group” tar över sedan de köpt Nacka strand.
ANNONS

Att Vasakronan varit engagerade i pendelbåtsprojektet Sjövägen har att göra med att de ägt sjönära stadsdelen Nacka strand som gynnas av pendeltrafik till sjöss.

När ”The Carlyle group” nu köpt Nacka strand för 3 miljarder kronor är det amerikanska företaget också intresserade av att båttrafiken ska fortsätta.

– Vi hoppas att få fortsätta och delta i den utvecklingen av sjötrafiken som Vasakronan har genomfört tillsammans med övriga intressenter, som SL och kommunerna, säger Henrik Orrbeck, director på The Carlyle Group.

Möjligheterna till båttrafik är en av poängerna med området, tycker han.

– Just det att man kan åka båt till Nacka strand gör det till ett så fantastiskt och unikt område.

Anders Rörby, projektledare för Sjövägen, kommer att fortsätta att hjälpa till att driva projektet.

– Jag har varit Vasakronans hjälpreda och är det nu fortsättningsvis för det nya bolaget som tar över Nacka strand, säger han.

I förra veckan berättade Mitt i Lidingö Tidning och Lidingö Tidning att det politiska beslutet om Sjövägens framtid har skjutits upp av trafiknämnden i landstinget.

Fortfarande är det oklart om och när projektet med pendelbåt ska permanentas. Men trots att nu ytterligare en faktor som påverkar Sjövägen kommit upp så är inte Anders Rörby orolig för båtlinjens framtid.

ANNONS

– Vi har träffats i dag, och det är inget som förändras just nu. Det går på som hittills, sen får vi se hur det utvecklas, säger han.

Fakta

Sjövägen

Sjövägen trafikerar sträckan Nybroplan-Nacka strand-Dalénum-Frihamnen. Det går att åka på båten med SL:s periodkort.

Projektet har varit ett samarbete mellan Vasakronan, som ägare av Nacka strand, SL och kommunerna. Nu har The Carlyle group köpt Nacka strand.