ANNONS

Hade 40 kilo amfetamin – hovrätten sänker straffet

I förrådet kunde polisen hitta nästan 41 kilo amfetamin.
I förrådet kunde polisen hitta nästan 41 kilo amfetamin.
I en studentlägenhet i Kista hittades nästan 41 kilo amfetamin. Polisen kunde genom att gillra en fälla, fånga två män på bar gärning. Nyligen dömdes de i hovrätten. Trots att hovrätten sänkte deras straff väntar fortfarande flera år i fängelse för de båda männen.
ANNONS

Den 19 mars i fjol gjorde en fastighetsskötare i Kista en oväntad upptäckt: i ett av postfacken i hyreshuset låg flera patroner.

Polis tillkallades och kunde, med hjälp av en nyckelknippa som också låg slängd i postfacket, komma in en studentlägenhet i huset. Där hittades drygt ett kilo amfetamin, 17 000 narkotikaklassade tabletter samt 37 fentanylplåster. Däremot tycktes ingen bo i lägenheten.

Vid närmare inspektion gjorde polisen det verkliga fyndet, två väskor fyllda med nästan 41 kilo amfetamin i en källarlokal som hörde till lägenheten. Amfetaminet låg förpackat i påsar om ett kilo styck.

Vem som ägde det stora narkotikafyndet var däremot okänt. 

Polisen riggade fälla

Polisen beslagtog narkotikan och ersatte det med mjöl. Sedan satte de upp en dold kamera över förrådet och väntade på att ägaren till narkotikan skulle besöka källarutrymmet.

Dagen efter kunde polisen, på bar gärning, gripa en 26-åring man när han med nyckeln i postfacket låste upp källardörren och kontrollerade narkotikan. En tid senare kunde även en 38-årig man, som kunde kopplas samman med lägenheten, gripas.

Hovrätten sänker straffet

De två männen dömdes i tingsrätten för synnerligen grovt narkotikabrott. Den äldre mannen dömdes även för ett fall av grovt narkotikabrott. 38-åringen dömdes till sju års fängelse och 26-åringen till sex års fängelse.

Hovrätten anser fortfarande att männen har gjort sig skyldiga till brott. Men sänker straffen.

26-åringen har gjort sig skyldig till synnerligen grovt narkotikabrott och döms till fem år och tio månaders fängelse. Hovrätten dömer 38-åringen för två fall av grovt narkotikabrott. Det synnerligen grova narkotikabrottet som tingsrätten dömde 38-åringen för rubriceras alltså om till ett grovt narkotikabrott. Påföljden för honom blir fem års fängelse.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.