Min lokala hjälte

Amida tar döner till Sumpan

Mehti Kalkan är nöjd med responsen efter öppningen.
Mehti Kalkan är nöjd med responsen efter öppningen.
Restaurangkedjan Amida har öppnat nytt i Sundbyberg och ambitionen är att introducera Sumpanborna för äkta döner.

– De andra serverar kebab, vi serverar döner, säger platschef Mehti Kalkan.

I måndags slog Amida upp dörrarna till sin senaste satsning på Tuletorget i Sundbyberg.

I fokus står döner; Turkisk kebab – något som enligt platschef Mehti Kalkan är en bristvara i Sverige.

– De andra ställena i Sverige serverar kebab. Vi serverar döner, säger han.

Enligt Mehti snackar vi om två skilda maträtter, men som många tenderar att blanda ihop.

Han berättar att äkta döner kommer från Turkiet – landet både han och kockarna har sitt ursprung ifrån.

– Sen handlar det också om marinaden och köttet. Det är en annan smak än vanlig kebab, säger han.

Bra respons

Den populära kedjan har sedan tidigare restauranger på Södermalm och i Kungens kurva, och enligt Mehti är det på tiden att även Sumpanborna får ta del av den äkta varan.

– Många åkte in till stan för att äta hos oss, så det är ett koncept som har saknats norr om stan, säger han.

Trots de senaste dagarnas snöoväder har de haft många gäster och Mehti är nöjd med responsen hittills.

Enligt honom har till och med de framtida stamkunderna redan börjat visa sig.

– Folk är här och äter på kvällen, och sen kommer de tillbaka dagen efter och äter lunch.