ANNONS

Sus Andersson tar över efter Hersi

Sus Andersson (MP) blir ny ordförande i Spånga-Tensta
Sus Andersson (MP) blir ny ordförande i Spånga-Tensta
Tamim Alameddine (MP), 25 år från Sköndal, var valberedningens förslag till ny ordförande i Spånga-Tensta.
Tamim Alameddine (MP), 25 år från Sköndal, var valberedningens förslag till ny ordförande i Spånga-Tensta.
Sus Andersson tar över ordförandeklubban i Spånga-Tensta efter Hersi. Det stod klart i dag när röstningen för Miljöpartiets medlemmar i Stockholm avslutades.
– Det härligt, omtumlande och jätteroligt att ha fått detta förtroende av Miljöpartiets medlemmar.
ANNONS

Nu har Miljöpartiets medlemmar i Stockholm röstat. I dag stod det klart att de vill att Sus Andersson leder arbetet i Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning.

– Det härligt, omtumlande och jätteroligt att ha fått detta förtroende av Miljöpartiets medlemmar.

Det fanns två andra kandidater till posten.

Mansur Jama, som drog tillbaka sin kandidatur och uppmanade medlemmar att rösta på Sus Andersson.

Tamim Alameddine (MP), 25 år från Sköndal, var valberedningens förslag till ny ordförande i Spånga-Tensta. Därmed frångick de principen om att det är viktigt med lokal förankring. Anders Nilsson, valberedningens ordförande, har tidigare berättat för Mitt i, att bidragande orsaker till det har varit det faktum att nämndarbetet i Spånga-Tensta inte fungerat under Awad Hersis tid och att det därför är extra viktigt att den som väljs har de ”bästa förutsättningarna” för jobbet.

– Jag tycker att det är otroligt viktigt med den lokala förankringen. Jag lever med de problem och möjligheter som finns i området. Jag är tillgänglig och kan prata jag kan prata om förskola i butikskön, eller trygghetsstrategier på pendeltåget. Jag lever nära dem jag arbetar för och med. Det tror jag  är det som medlemmarna har sett när de röstat.

Hon har bott i Järvaområdet i 28 år, bland annat i Rinkeby och Husby. Nu bor hon i Spånga.

För tre år sedan blev hon politiskt aktiv. Tidigare har hon arbetat som teknik- och vetenskapsjournalist och nu driver hon ett eget företag med olika uppdrag inom skrivande och research.

Awas Hersi, tidigare ordförande, avgick i oktober efter massiv kritik och en stormig tid i nämnden.

ANNONS

–  Vi har ett förtroende som vi måste återupprätta och det hoppas jag att vi kan göra genom att jobba strukturerat baserat på beslut och fakta och självklart efter de regler som finns.

Vilken blir den första frågan du tar tag i, i stadsdelen?

– Absolut viktigaste vi har att jobba med är tryggheten, som är ett jättestort och komplex område och inget vi löser på en dag. Vi ska jobba stenhårt för att vända de negativa trender och ta tag i det positiva som finns in området.

Dagen innan medlemsmötet i onsdags meddelade Miljöpartiets kansli att man öppnade för omröstning på nätet redan kvällen innan medlemsmötet. Vanlig ordning brukar vara att kandidaterna presenteras på mötet och därefter öppnar röstningen.

Hanteringen kritiserades av flera miljöpartister och även av revisorerna. Valet avbröts därför, och fick sedan starta på nytt. De som redan hunnit rösta fick göra det igen.

I valet av ordförande till Spånga Tensta stadsdelsnämnd deltog 167 medlemmar. 95 personer röstade på Sus Andersson, 67 personer röstade på Tamim Alameddine och 5 personer röstade på Mansur Jama.

Den 12 december ska Sus Andersson formellt godkännas, som nämndordförande, av partierna i kommunfullmäktige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.