Frida Andersson i oväntat samarbetsprojekt

My Feldt och Frida Andersson. Foto: Benoit Derrier
My Feldt och Frida Andersson. Foto: Benoit Derrier
Årstas stjärnskott Frida Andersson har tidigare bland annat samarbetat med Bo Kaspers Orkester. Hennes senaste kompanjon är av en mer ovanlig sort – tv-konditorn My Feldt.

Årstaartisten Frida Andersson är ett bekant ansikte för många efter tidigare projekt, bland annat med Bo Kaspers orkester. Hon berättar att hon har varit sin egen chef sedan 2011, något som hon menar medför både stress och frihet.

– Det gör att du inte kan sitta och rulla tummarna utan det är viktigt att se till att alla ens tentakler är ute, säger Frida Andersson.

För ungefär två år sedan började hon följa My Feldt på sociala medier, konditorn som ibland dyker upp i Nyhetsmorgon för att baka. Särskilt My Feldts Instagramtexter väckte Frida Anderssons lust att göra till musik.

– My är en inspirerande person som skriver väldigt vackert. Jag frågade om det var okej att sätta musik till hennes texter och hon sa ja. En artist och en sockerbagare kanske inte är rimligt men det är inte ett måste och det har varit väldigt roligt, säger Frida Andersson.

Hon beskriver hur My Feldt skickade en stor mängd text, som Frida Andersson valde ut delar ifrån. Arbetet resulterade i låten ”Hela vägen till Tokyo.”

När släpps låten?

–  Den kommer att spelas upp i Nyhetsmorgon 8 april men releasen är redan 6 april. Det är Mys födelsedag, säger Frida Andersson.

My Feldt och Frida Andersson. Foto: Benoit Derrier

Uppfylld dröm

För My Feldt var möjligheten att skriva en egen låt som att uppfylla sin högsta dröm.

Jag har en inre önskan om att få skriva låtar. Jag har tonerna framför mig men jag kan inte ta dem, saknar den musikaliska förmågan även om jag älskar musik, säger hon.

Trots att My Feldt är osäker på sin sångförmåga, slutar hon aldrig att skriva texter.

– När Frida ringde mig var jag inte särskilt cool. Jag blev väldigt exalterad och grät. Efter det sa Frida att vi kör, om det inte blir bra. Då skiter vi i det.

Filterlöst

My Feldt tycker att det är viktigt att släppa fram känslor genom sina texter.

– Vi måste avdramatisera känslor. Det vi känner är inte något nytt som någon aldrig har känt tidigare, säger hon.