Min lokala hjälte

Andra bullar när Fares leder Dessertmästarna

Roy Fares är stammis på Gamla Enskede-bageriet. ”Här brukar jag hänga, deras bullar är saftiga och härliga”.
Roy Fares är stammis på Gamla Enskede-bageriet. ”Här brukar jag hänga, deras bullar är saftiga och härliga”.
Han har blivit kallad kex, hunk och sötsakskung. Trots det håller konditorn och söderortsbon Roy ­Fares fötterna på jorden.

– Jag är konditor. Det är ju inte som att vara artist.

Mycket har hänt på kort tid för konditorn Roy Fares. Under hösten har han varit programledare i tv-programmet Dessertmästarna och synts på Pressbyråns reklam för bullar.

– Att se bilderna på sig själv på väg upp i rulltrappan kändes ju skitkonstigt, säger han.

Vid det här laget borde han dock ha blivit van vid uppmärksamheten. Han har synts både på på bokomslag och i en mängd tidningar, men kalla sig för kändis vill han inte.

– Jag är konditor och det är ju inte som att vara artist direkt.

Han är ödmjuk, lättpratad och väl medveten om att media ofta vinklar honom som snygg-konditorn med perfekt kropp, men det är inte så han ser sig själv.

– Det är klart att det är otroligt smickrande, men för mig är det viktigare att jag är duktig på det jag gör. Jag är ju inte besatt av mitt utseende.

Men du har fotats med bar överkropp på bilderna i din bok?

– Det är självklart, vi tog bilderna i Kalifornien och där var det varmt! Det är som att man inte får sticka ut, men jag skadar ju ingen. Jag är bara mig själv – och det har visat sig vara ett vinnande koncept.

Är det provocerande för folk att du är snygg, väl­tränad – och konditor?

– Jag vill inte att det ska vara så, men vissa blir lite bittra kanske. Jag tror att det är deras eget dåliga samvete som spökar. Jag äter ju inte jämt, men har jag provsmakat i flera dagar så tränar jag sedan. Jag tror inte på att utsätta kroppen för jojo-lekar och dieter. Balans är bäst.

Roy Fares, som inspireras av amerikanska recept, borde ha några nya idéer inför julen skulle man kunna tro. Men icke.

Han må vara nytänkande, men när det kommer till julbaket ska det vara som det alltid varit.

– Jul har vi en gång om året, så då ska vi vara traditionella och baka lussekatter och pepparkakor. Man måste få längta lite. Spexa till det kan man göra alla andra dagar.

Fakta

Han har varit kalsongmodell

Född: 1984.

Bor: Enskede.

Yrke: Frilansande konditor.

Kuriosa: Har varit kalsongmodell.

Aktuell: Som programledare i ”Dessertmästarna” som närmar sig final.