Andra bullar i Sandhamn när bageri stänger

Sandhamns bageri.
I över 30 år har goda bullar bakats på Sandhamns bageri.
I över 30 år har bullplåtarna gått varma på Sandhamns bageri. Men i höst stänger bageriet och flyttar, till Sandhamnsbornas missnöje.
– Många tycker att det är tråkigt, säger Lasse Wennberg.

Bageriet i Sandhamn har blivit en samlingsplats för många. Den gamla bagarstugan byggdes för 150 år sedan och i över 30 år Sandhamns bageri försett öbor och besökare med färskt bröd om sommaren.

Men i september stängs dörrarna till bageriet efter att fastighetsägarna sagt upp avtalet.
– Vi har vetat om att vi skulle bli tvungna att lämna i snart två år. Men i år är det första gången som vi går ut med att det blir sista säsongen. Det är klart att det känns lite vemodigt och tråkigt att lämna, säger Lasse Wennberg, som driver bageriet, till tidningen Skärgården.

”Sandhamnsborna är upprörda”

Nyheten har inte tagits emot väl av alla besökare och öbor, berättar Lasse Wennberg.
– Sandhamnsborna är upprörda och många besökare som brukar handla sitt bröd här om somrarna tycker det också är tråkigt. Nästan var och varannan kund kommenterar det här. För många är det nostalgi att kunna handla sitt bröd av oss vilket de kunnat göra i alla tider, säger han till Skärgården.

Öppnar igen – på Grinda

Nästa säsong öppnar bageriet på ön Grinda.
– Vi kommer att ta över lanthandeln där och samtidigt integrera bageriet i det. Det känns som en rolig utmaning. Konceptet från bageriet kommer att vara sig likt. Kunderna kommer att känna igen sig, säger Lasse Wennberg. 

Enligt den som äger fastigheten ska bageriverksamheten dock inte lämna Sandhamn helt.
– Bageriet kommer att fortsätta precis som vanligt men i en annan regi, säger Anders Näslund till tidningen Skärgården.